Ghid Schimbare Furnizor

Ghid Schimbare Furnizor

Niciun comentariu la Ghid Schimbare Furnizor

Acest proces se adresează consumatorilor eligibili care doresc schimbarea furnizorului precum si consumatorilor captivi ce doresc să beneficieze de dreptul de eligibilitate.

În procesul de schimbare a furnizorului de către un consumator sunt implicate următoarele entităţi:

  1. Consumatorul de energie electrică;
  2. Actualul furnizor;
  3. Furnizorul Crest Energy;
  4. Operatorul de distributie.

Schimbarea furnizorului de energie electrică se face în conformitate cu Ord. ANRE 105/2014.

StelutaAlegerea furnizorului  –  iniţierea procesului de schimbare a furnizorului nu poate avea loc decât după ce clientul final a optat pentru noul furnizor.

Palma batutaIncheierea noului contract de energie electrică – clientul final şi Crest Energy convin asupra clauzelor contractuale, inclusiv asupra preţului energiei electrice, contract ce intră în vigoare  odată cu incetarea contractului cu actualul furnizor.

plicuriConsumatorul notifică (vezi model notificare ) în scris furnizorul actual cu 21 de zile înainte de data rezilierii, că începând cu data de zz.ll.aaaa va avea un alt furnizor. Consumatorul transmite o copie a notificării de reziliere atât către noul furnizor cât şi către operatorul de distribuţie.

Noul furnizor transmite catre operatorul de retea solicitarea de contract de distributie, indocument vederea încheierii acestuia.

     

eolian 2Ultima etapa din acest proces consta in inceperea furnizarii de energie electrica catre clientul final, cu mentiunea ca aceasta schimbare de furnizor se face in mod gratuit, fara alte taxe sau schimbare de echipamente.

Back to Top